Rijhuis van drie traveeƫn en drie bouwlagen van 1931 naar ontwerp van architect August Waterschoot. Bakstenen lijstgevel, horizontaal gemarkeerd door de hoge arduinen plint, de witte gecementeerde puilijst met driehoekmotieven, de drieledige fries met analoge motieven boven de middentravee en de brede houten kroonlijst met casementen. Laatste travee met dienstingang en kleine, omgekeerd mijtervormige venstertjes. Overige vensters rechthoekig, op de middentravee gevat in een gebogen erker met bekronend balkon voorzien van smeedijzeren hek. Voorts decoratief baksteenmetselwerk en glas-in-loodvullingen.

• Stadsarchief Sint-Niklaas, Modern Archief 3727/6495.

Auteurs:  Demey, Anthony