De Witte Molen

Tekst van De Witte Molen met molenaarswoning (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/14980)

Op een verhevenheid staande achtkantige bakstenen grondzeiler met leien dakbedekking uit de 17de eeuw; eenvoudige rechthoekige muuropeningen. Gekasseid voetpad rondom rond. Ten zuiden ervan, molenaarshuis van één bouwlaag en negen traveeën onder afgewolfd zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met een dakvenster, uit begin 19de eeuw. Verankerde baksteenbouw met vlak omlijste en getraliede rechthoekige vensters met houten rolluikkasten. Rechthoekige poort en deur; laatstgenoemde met gezandstraald bovenlicht (afbeelding van de molen en het huis). Geprofileerde, bepleisterde kroonlijst onder de hanggoot.

Auteurs:  Demey, Anthony