Classicistisch herenhuis

Alleenstaand classicistisch herenhuis van vijf traveeƫn en twee bouwlagen onder schilddak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat), te dateren in de eerste helft van de 19de eeuw. Bakstenen lijstgevels op een arduinen plint; dubbelhuistype. Rechthoekige vensters met arduinen latei en lekdrempel, beluikt op begane grond. Rechthoekige deur met middenkalf en rechthoekig bovenlicht in een hardstenen omlijsting onder gestrekte waterlijst. Ten westen verankerd bakstenen bijgebouw (wagenhuis) onder zadeldak (Vlaamse pannen).

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n3 (Ru-Z), Brussel - Gent.
Auteurs:  Steyaert, Rita