Herenhuis

Alleenstaand herenhuis van vijf traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Bakstenen dubbelhuis in mooie tuin; ontpleisterde lijstgevel met beluikte rechthoekige vensters. Rechthoekige deur met middenkalf waarboven bovenlicht met smeedijzerwerk waarin het jaartal 1785, geheel gevat in een geprofileerde hardstenen omlijsting onder gestrekte waterlijst. Gevelplaat (eerste travee) met vermelding vroegere bewoner J.B. Tassyns.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n3 (Ru-Z), Brussel - Gent.
Auteurs:  Steyaert, Rita