Molenromp van 1901

Romp van stenen beltmolen, gebouwd ter vervanging van een oudere molen; een houten windmolen op deze plaats werd reeds in 1488 vermeld; circa 1790 werd hij vervangen door een nieuwe eveneens houten molen, die in 1901 werd afgebroken en vervangen door de huidige. In 1932 werd laatstgenoemde ontdaan van kap en wieken.

Behouden romp met steekboogvormige muuropeningen. Modern woonhuis en schuur aan de noordzijde.

• HOLEMANS H. & LEMMENS J. 1982: Molens van de Voorkempen en van Groot-Antwerpen, Nieuwkerken (Sint-Niklaas), 114.
  • PEETERS K.C. 1927: Wind- en watermolens, Wesalia II.3-4, 34-50.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n3 (Ru-Z), Brussel - Gent.
Auteurs:  Plomteux, Greet