Gelmelenhof

Een gebouw in eclectische stijl uit het vierde kwart van de 19de eeuw; in 1947 aangekocht door de gemeente en van 1952 tot 2008 door het politiekorps in gebruik genomen. Vier traveeƫn en twee bouwlagen onder leien zadeldak met dakvensters.

Bak- en zandsteenbouw met verhoogde topgevels van de eerste travee en polygonale, gekanteelde traptoren aan de noordwestzijde. Lisenen en boogfriezen; diverse muuropeningen; neogotisch getint balkon tussen overhoekse steunberen aan zuidzijde.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n3 (Ru-Z), Brussel - Gent.
Auteurs:  Plomteux, Greet