Monument voor de gesneuvelden

Tekst van Monument voor de gesneuvelden (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/214682)

Monument voor de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog, ontworpen door beeldhouwer Alfons Lambert Baggen uit Borgerhout, ingehuldigd op 10 augustus 1930. Bronzen beeld voorstellende Christus en stervende soldaat op arduinen sokkel met opschrift "Heer geef ons vrede". Waarachter arduinen stèle met kruisvorm in reliëf tussen twee gedenkstenen met opschrift van de namen van gesneuvelden, op de hoeken geflankeerd door langgerekte, geprofileerde arduinen pijlers, aan elke zijde bekroond door in totaal acht smeedijzeren lantaarns met bolvormige glazen lampenkappen. Geheel op arduinen sokkel.

• KEUKELINCK R. 2004: Langs Ekerse straten en pleinen. Toeristische informatie.

Auteurs:  Cappuyns, Toon