Dorpswoning op de hoek met de Nieuwe Steenweg. Gebouwd circa 1871, het bijgebouw links dateert van circa 1877. Voortgaande op het beroep van de toenmalige pachters diende het huis eertijds wellicht als winkel en kleermakerij. Dubbelhuis van anderhalve bouwlaag en vier traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen) plus recentere annex onder lessenaarsdak. Verankerde baksteenbouw met witbepleisterde gevels boven een gepekte plint, voorgevel met imitatievoegen. Rechthoekige muuropeningen met beluikte vensters. Bijgebouw met witbepleisterde gevels boven een gepekte plint, onder zadeldak (golfplaten) en met rechthoekige muuropeningen.

• Kadasterarchief West-Vlaanderen te Brugge, 207: Mutatieschetsen, Klemskerke, 1871/2, 1877/1.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia