Rijwoning van 1928 ontworpen door architect René Derleyn (Wenduine). Baksteenbouw van drie bouwlagen boven een lage, witbepleisterde plint en onder plat dak. Geelbakstenen voorgevel met modernistische inslag. Begane grond met aflijnende, verticaal gemetselde baksteenfries, bovenbouw met centraal geplaatste en gekoppelde vensters in een bovendaks uitstekend risaliet. Horizontalisme door de brede, witbepleisterde banden ter hoogte van de bovendorpels en de aflijnende gevelafwerking. Rechthoekige muuropeningen, de oorspronkelijk bredere bovenlichten op de eerste verdieping zijn recent versmald.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen Wenduine, 1928.

Auteurs:  Van Vlaenderen, Patricia