Spioenkop

Tekst van Duinpaviljoentje Le Pavillon Elisabeth (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/205979)

Gelegen in Park Prins Albert. Paviljoentje zogenaamd "Spioenkop", in 1902 opgericht op plaats waar voorheen de zogenaamde "corps de garde" (zie Ferrariskaart, 1771-1777), semafoormast (eerste helft 19de eeuw) en de zogenaamde "Aubette de la Douane" (tweede helft 19de eeuw) stond. De huidige Spioenkop van beton- en baksteen werd in 1955 gebouwd ter vervanging van het oudere houten paviljoen. Ronde betonnen basis opengewerkt paviljoen met vier afgescheiden zitruimten onder achtzijdig tentdak; buisbalustrade rondom.

Auteurs:  Huys, Martine