Rijhuizen

Nummers 5 en 9: enkelhuizen met art-deco-inslag; volgens bouwaanvraag in 1928 ontworpen door architect Charles Apel (Wenduine) als respectievelijk "Villa Des Acacias" en "Villa les Fougères", zie verhoogde borstwering, thans verdwenen (nummer 9). Twee à drie traveeën en drie bouwlagen onder plat dak. Met schijnvoegen bepleisterde en witbeschilderde gevelparementen. Nummer 5 sterk aangepast; nummer 9 met driezijdige erker op uitgelengde en gegroefde console; bekronend balkon met deurvenster in korfbogige muuropening. Kroonlijst met tandlijst en uitgelengde consoles. Tussenliggende nummer 7: garage met bovenliggend appartement uit 1927.

• Gemeentearchief De Haan, Bouwaanvragen, 1927 en 1928.

Auteurs:  Huys, Martine