Hotel (WVL50)

Gelegen op de hoek met de Peter Benoitlaan. Voormalig hotel aanleunend bij de nieuwe zakelijkheid naar ontwerp van ar­chi­tect Gaston Lin­gier (Brede­ne), van 1938. Deels vrijstaand hoekpand van drie bouwlagen onder plat dak. Betonskelet met bakstenen vullingen. Horizontale vensterregisters, doorgetrokken en omlopend op de afgeronde hoek. Anderzijds, halfrond oplopende vensterpartij met glas­be­ton als gangverlichting voor de bovenverdiepingen. Aangepaste begane grond (bank) en uitgebouwde trapkast.

• Gemeentearchief Bredene, 874.1, Bouwvergunningen, sine dato, 2/5.

Auteurs:  Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien