Sint-Martinuskapel

Kapel van Sint-Martinus op kruispunt met Zoerselbaan opgericht in 1905 (zie gevelsteen met opschrift "1905 J.D.P.W.") door pastoor Nelo op de plaats waar volgens de overlevering in de 14de eeuw de eerste kerk van Westmalle zou gestaan hebben.

Zeszijdige neogotische kapel van bak- en natuursteen onder polygonaal tentdak (leien), met opengewerkte dakruiter. Traveeƫn gemarkeerd door steunberen, spitsboogvenstertjes en een korfboogdeur onder driehoekige luifel. Glasramen met voorstellingen van Onze-Lieve-Vrouw, Sint-Jozef, Sint-Cornelius en Sint-Catharina door firma Elaerts-Calders.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n2 (Ho-Ra), Brussel - Gent.
Auteurs:  Steyaert, Rita