Burgerhuizen

Nummers 7-9, 10, 18, 22, 27. Burgerhuizen uit het eerste kwart van de 20e eeuw met cottage- en art-nouveau-elementen.

Nummers 7-9: bouwmeesterswoningen van J. Coninck-Westenberg en R. en F. Vaes, ontwerp van 1907, uitgevoerd in 1908. Nummer 10 van dezelfde architecten van 1909 en nummer 18 van 1910 naar ontwerp van D. Rosseels. Bakstenen woonhuizen, halfopen bebouwing of rijhuizen (nummers 7 en 18), van twee à drie bouwlagen onder complexe pannen zadeldaken, verspringende lijstgevels met markerende puntgevels, houten windborden en erkers. Decoratief gebruik van art-nouveaumotieven bij nummer 7 (balkonleuningen) en nummer 18 (vensteromlijsting). Rechthoekige en rondboogvormige muuropeningen. Recente garages op nummers 7 en 27.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers D2, 1907 (+ 23 maart 1908), Modern Archief 20.432, dossier 685; 1909, Modern Archief 20.456, dossier 1466; 1910, Modern Archief 20.472, dossier 1577.
  • L'Emulation, 1912, Pl. 63-64, p. 88.
  • VANHOVE B., De Art Nouveau-architectuur in het Antwerpse: een doorsnede onuitgegeven licentiaatsverhandeling R.U.G., 1978, p. 64-65.
  • VELDEMAN M., Art Nouveau-architectuur in Groot-Antwerpen Gazet van Antwerpen, 8 augustus 1986, p. 22.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita