Betonconstructie nabij station

Tekst van Betonnen militaire post station (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/213608)

Locatiebeschrijving

Betonconstructie, gelegen langs de spoorlijn Ieper-Poperinge, tussen het spoor en het kanaal Ieper-Komen, op circa 100 meter ten noordwesten van het station. Te voet te bereiken via de Tulpenlaan. Omgeving is bebouwd.

Historische Achtergrond

De functie van de constructie is onbekend. Vermoedelijk maakte het deel uit van een veel grotere constructie, in functie van het nabijgelegen spoor.

Kenmerken

Het dak van deze betonconstructie werd gegoten tegen horizontaal geplaatste golfplaten (met kleine golving), waaronder spoorwegrails geplaatst waren. Het is (nu nog) circa 40 centimeter dik. Bovenaan het dak is een klein muurtje aan de westkant, waarin een klein, rechthoekig gaatje steekt. Het geheel leunt op 2 zijmuren van circa 70 centimeter dik, waarvan het beton gegoten werd tegen een houten bekleding.

• VAN DAMME P. 1995: Bunkers in de Ieperse frontstreek, anno 1995, Shrapnel (Western Front Association).

Bron: WOI Relict (832): Betonconstructie nabij station (Ieper - WOI)
Auteurs:  Decoodt, Hannelore