Woning Van de Pas

Woning Van de Pas naar ontwerp van Renaat Braem van 1967, uitgevoerd in 1968-1970. Rijhuis van twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok parallel aan straat).

Baksteenbouw met overvloedig gebruik van beton en glas, laatstgenoemde voornamelijk aan tuinzijde. Rechthoekige muuropeningen. Straatgevel met opvallend afgerond venster op bovenverdieping. Binnenruimte met niveauverschillen.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n2 (Ho-Ra), Brussel - Gent.
Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita