Gedenkzuil gesneuvelden

Tekst van Gedenkzuil Eerste Wereldoorlog (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206952)

Centraal op het Gemeenteplein gelegen oorlogsmonument voor de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog opgericht met financiering van Raymond Pelgrims de Bigard: zeshoekige hardstenen sokkel met laurierkrans, daarboven ronde schacht van natuursteen bekroond met bol en koperen vlam. Op de sokkel het opschrift: "R. Pelgrims/ deci/ XXII XI MCMXIX" (22-11-1919) en op de schacht verschillende namen van soldaten met onderaan de opschriften "H. Place 1889 – 1915", "Aan onze roemr(e)ke/ oorlogsstryders" en "P.K. Bayens/ 1893 – 1918".

• MEGANCK M. & DE WASSEIGE F.-E. 2009: Raymond Pelgrims de Bigard (I), Historische Woonsteden & Tuinen, 161, 31.

Auteurs:  Verwinnen, Katrien