Ensemble van vier burgerhuizen en winkels in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Tekst van Ensemble van vier burgerhuizen en winkels in neo-Vlaamserenaissance-stijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/212735)

Nummer 121. Rijhuis in neorenaissancestijl, gedateerd "Anno 1884" (cartouches bovenverdieping). Bak- en natuurstenen lijstgevel van twee traveeƫn en drie bouwlagen onder pannen zadeldak (nok parallel met de straat) met rondbogig dakvenster onder driehoekig fronton, houten kroonlijst met tandlijst op zware consoles met bladwerk. Aflijnende hoekblokken; gevelbreed balkon met wortelmotieven op zware consoles, doorlopende lekdrempels en kordons. Rondboogvensters van tweede bouwlaag met geringde omlijsting op driekwartzuiltjes onder gestrekte waterlijst. Rechthoekige vensters van derde bouwlaag met penanten uitgewerkt als pilasters met diamantkoppen, bekronende rondboogvelden met cartouches (datering). Verbouwde begane grond.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita