Karakteristieke villa uit begin 20ste eeuw

Tekst van Karakteristieke villa uit begin 20ste eeuw (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/209212)

Karakteristieke villa met cottage- en eclectische elementen, uit het begin van de 20ste eeuw, kadastraal geregistreerd in 1911, vergroting naar achter in 1931. Typische verspringende volumes en bedaking (mechanische pannen). Bakstenen gebouw verlevendigd met muurbanden en opvallende uitgewerkte houten balkons met schoorstukken. Markant beglaasd uitkijktorentje onder leien puntdak, geplaatst op achtzijdige niet-vrijstaande torenbasis.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Kraainem, Sectie C, 1911/8, 1931/80.

Bron: THOMAS H. met medewerking van KENNES H. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Kraainem, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB11, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs:  Thomas, Hans