Modernistische villa naar ontwerp van W. Minnigh

Modernistische villa van 1935 gesigneerd "W. Minnigh architecte", omringende tuin.

Ruim geheel van twee bouwlagen onder plat dak, horizontaal geaccentueerd door de vensterregisters, de geprofileerde daklijst en doorlopende balkons. Verspringende volumes vaak met gebogen vormgeving en contrasterend materiaalgebruik door witgeschilderde bepleistering en bakstenen accenten (plint en inspringend inkomportaal). Links imposante loggia gemarkeerd door een sterk overkragend dak. Het schrijnwerk is vernieuwd op de eerste verdieping, maar grotendeels bewaard op het gelijkvloers.

• VANDENBREEDEN J. & VANLAETHEM F. 1996: Art deco en Modernisme in BelgiĆ«, Tielt, 63.

Bron: THOMAS H. met medewerking van KENNES H. 2010: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Gemeente Kraainem, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB11, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs:  Thomas, Hans