Stenen windmolen

Beltmolen van 1842, nu gelegen in recente verkaveling; zwaar beschadigd bij beschietingen in 1944, hersteld in 1948. Binnenkruier, stenen molenromp met molenberg, rondboogvormge openingen. Vervallen houten kap en wieken (nu omgevormd tot dancing.

• HOLEMANS H. en LEMMENS P.J. 1982: Molens van de Voorkempen en van Groot-Antwerpen, Nieuwkerken-Sint-Niklaas.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs:  Steyaert, Rita