Burgerhuis De Hulstboom

In 1976, samen met de panden nummers 111-113, als monument beschermd diephuis dat in 1997 volledig gedemonteerd en heropgebouwd werd naar het model van het oorspronkelijk, vroeg-17de-eeuws diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen met een gekaleide trapgevel, gekenmerkt door een rondbooglaadvenster tussen twee rechthoekige raampjes. De panden numemrs 111-113 werden vervangen door nieuwbouw.

Interieur. Oorspronkelijke dakspant.

• Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumenten & Landschappen Vlaams-Brabant, Leuven: Archief Monumenten en Landschappen, Brusselsestraat 107, 111-113; Beschermingsdossier (29/11/1976).

Auteurs:  Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie