Brug en toegangspoort tot kasteel

Tekst van Brug en toegangspoort tot kasteel (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/12819)

Brug en toegangspoort van 1830, gelegen in domein ten noordwesten van het kasteel en de zeer grote vijver. Deze poort in middeleeuwse stijl opgetrokken in rode breuksteen zou een kopie zijn van een oude stadspoort van Bourges (Frankrijk). Twee met elkaar verbonden ronde torens met schietgaten, uitkragende uitkijkverdieping met kantelen op kraagstenen, spitsboogdoorgang met ophaalbrug. Zuidzijde met spitsboogvensters. Boven de doorgang aan noordzijde het wapenschild van de familie Della Faille, aan zuidzijde beeld van Engel met kind.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs:  Steyaert, Rita