Rij arbeiderswoningen

Sterk beeldbepalende reeks 19de-eeuwse arbeidershuizen; de nummers 59 tot 61 van 1872 (volgens kadaster). Twee tot drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen, nok loodrecht op de Rupel).

Verankerde bakstenen lijstgevels met gecementeerde plint en getrapte daklijst. Nummer 66 met opschrift Novobric in noordelijke zijpuntgevel. Getoogde muuropeningen met houten latei en ontlastingsboog; veelal bewaarde luiken en latere luifel boven de deur. Tussen de nummers 61 en 62 steegje met latrines. Aan de achterzijde kleinere vensters (opkamers?) en open afvoergeul.

Auteurs:  Plomteux, Greet