Gebouw met beschermde lift

Tekst van Appartementsgebouw in art-decostijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/200909)

De liftinstallatie van het merk Daelemans werd gebouwd omstreeks 1930. De liftkooi is bekleed met prachtige eikenhouten paneelwanden en bezit nog de originele knoppendoos en kooiverlichting. Ook de fraai uitgewerkte ijzeren kooischachtafscherming met tralie- en hekwerk, evenals de vouwhekken van de kooi- en bordesdeuren, zijn nog aanwezig. De zeer goed bewaarde, nog functionerende technische installatie met vrijwel geheel oorspronkelijke onderdelen maakt van deze lift een belangrijke industrieel-archeologische getuige.

Bron: Aerts, W., Beschermd cultuurpatrimonium in de provincie Antwerpen, 1994-1996, Turnhout, 1997, p. 27.