Woning Van den Brande (10N2)

Woning Van den Brande van 1962-63 naar ontwerp van R. Braem. Rechthoekige organische structuur, met beschilderde bakstenen zijgevels, onder gebogen dak. Geopende westelijke voorgevel met betonnen skelet waarin vensterpartijen verlevendigd door fraaie balkons.

Vormgeving geïnspireerd op Expressionisme en Art Nouveau en waarin R. Braem tot uitdrukking wil brengen dat architectuur ook een schakel is in het natuurlijke organisatieproces van het milieu.

• STRAUVEN FR., Renaat Braem, De dialectische avonturen van een Vlaams Functionalist, Brussel, 1983.

Auteurs:  Wylleman, Linda