Gesculpteerde steen

Voor enkele jaren werd naast de Sint-Catharinakerk een steen opgegraven die een deel is van het oudste perron van Maaseik, dat namelijk van 1397, waarvoor prins-bisschop Jan van Beieren de toelating had verleend. De steen fungeerde als verbindingsstuk tussen de trappen en de zuil van het perron.

Het is een massieve steen van 76 cm hoog en 73 cm breed, met een basis van 80 cm, en vertoont op de vier hoeken zittende drakenfiguren.

Bron: Onroerend Erfgoed Limburg, Beschermingsdossier DL000305, Gesculpteerde steen als deel uitmakend van het oudste perron van de stad Maaseik