Tuinwijk P. Van de Velde

Tuinwijk in nieuwe zakelijkheid van 1928-30 naar ontwerp van architect P. Van de Velde. Centraal driezijdig beboomd pleintje en aanpalende straten met aaneengesloten bebouwing van gekoppelde eengezinswoningen met kleine omhaagde voortuin. Bakstenen enkelhuizen van twee bouwlagen onder plat dak met horizontaliserende kordons en vensterregisters. Alternerende bouwlijnen.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n1 (A-He), Brussel - Gent.
Auteurs:  Plomteux, Greet