Middeleeuwse kelder

Bewaarde middeleeuwse kelder, naar verluidt van circa 1450, bestaande uit vier gewelfvlakken met gecementeerde, bakstenen kruisgewelven, gescheiden door gordelbogen en rustend op centrale ronde zuil met octogonaal voetstuk; keldervloer van rode en zwarte tegels.

De kelder bevindt zich in het PMS-centrum, voorheen Technische dienst van de Provincie, opgetrokken circa 1984.

Bron: DE SADELEER S. & PLOMTEUX G. 1997: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Turnhout, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs:  Plomteux, Greet; De Sadeleer, Sibylle