Villa

Sterk verbouwde villa naar ontwerp van Nachman Kaplansky van 1934, bouwaanvraag om "een villa te bouwen en bijzonder groot te maken"; aanbouwen van ontbijthoek naar ontwerp van V. Cols en J. De Roeck van 1957; verbouwen van voorgevel naar ontwerp van Raoul Verlinde van 1962.

Verspringende baksteenbouw met verhoogde begane grond en rechthoekige muuropeningen onder plat dak. Ingangspartij rechts met oorspronkelijk afgeronde, heden rechthoekig uitspringende bovenbouw. Oorspronkelijke tuinaanleg naar ontwerp van de architect en tuinarchitect René Latinne.

• Gemeentearchief Wilrijk, Bouwaanvragen 1934/81, 1957/254, 1962/96.
  • S.N., Bâtir, 39, februari 1936, 550-551.