Gekoppelde meergezinswoningen

Tekst van Gekoppelde meergezinswoningen in art-nouveaustijl (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11544)

Twee gelijkaardige burgerhuizen van het enkelhuistype, twee traveeƫn en vier bouwlagen onder zadeldak (nokrichting parallel met de straat) waarvoor bouwaanvraag van 1922 naar ontwerp van E. Van Biesen (aannemer of architect ?); nummer 73 op gevel 1923 gedateerd.

Art-nouveau-getinte lijstgevels met natuurstenen parement en markerende vensterrisalieten met balkons. Gevarieerde muuropeningen. Opvallende ingegrifte, geometrische versiering op de derde bouwlaag van nummer 71. Onder de kroonlijst van nummer 73 cartouches met initialen J en D.

• Gemeentearchief Wilrijk, Bouwaanvragen 1922/79.

Auteurs:  Steyaert, Rita; Kennes, Hilde