Sint-Jozefinstituut

Zogenaamd "Sint-Jozefinstituut", opgericht als vrije meisjesschool, in opdracht van Gravin Alfred de Baillet; kloosterhuis van twee bouwlagen en in het verlengde rechts een schoolvleugel van oorspronkelijk één bouwlaag met klaslokalen, van 1895 naar ontwerp van L. Van Mechelen; naar verluidt verhoogd in 1898. Sobere bakstenen gebouwen onder zadeldaken (nok parallel aan de straat, mechanische pannen). Oorspronkelijke getoogde muuropeningen, bij de schoolvleugel in verdiepte rechthoekige muurvlakken. Latere (verhoogd gedeelte) rechthoekige vensters.

• BRESSELEERS F., De Nobele Donk, Ekeren, 1965, p. 110.

Auteurs:  Kennes, Hilde