Polderhoeve

Polderhoeve met losstaande bestanddelen, uit de 19de eeuw, gelegen op omhaagd terrein te midden van weiland; moestuintje aan oostzijde. L-vormig woonstalhuis (nok parallel aan de straat) en afzonderlijke schuur (nok loodrecht op de straat) aan westzijde. Bakstenen woonhuis van het dubbelhuistype: vijf traveeën en één bouwlaag onder rieten zadeldak; onderkelderde noordwest-zijde. Rechthoekige muuropeningen met beschilderde arduinen dorpels. Aan noord- (nok parallel aan de straat) en westzijde (nok loodrecht op de straat) lager opgetrokken bakstenen stalen onder zadeldaken (Vlaamse pannen, golfplaten); meestal vernieuwde rechthoekige muuropeningen. Rechthoekige bakstenen langsschuur, deels beschilderd, onder zadeldak (golfplaten) met aan de langszijden aanbouwsels onder lessenaarsdaken. Rechthoekige muuropeningen met houten lateien.

Auteurs:  Kennes, Hilde