Woning Nijs

Aan drie zijden vrijstaand woonhuis in nieuwe zakelijkheid, van 1932 naar ontwerp van E. Van Steenbergen; baksteenbouw van twee bouwlagen onder plat dak; verspringende volumes verbonden door hoekbalkon; doorlopende vensterregisters; ronde vensters in de zijgevel. Recent vernieuwd houtwerk op de begane grond. Plattegrond met op het gelijkvloers gevelbrede woonkamer aan straatzijde, erachter de keuken en hal, aansluitend op de zij-ingang; slaapkamers op de bovenverdieping.

• Gemeente-archief Ekeren, Bouwaanvragen 1932/N, doos 264.
  • Persoonlijk archief van E. Van Steenbergen jr.
  • VAN DEN BERGHE V.-VAN DE VELDE H., Eduard Van Steenbergen. Bouwmeester en binnenhuiskunstenaar (1889-1952), Antwerpen, 1955, p. 19, afbeelding 146-147.

Auteurs:  Kennes, Hilde