Victor Driessensstraat

Tussen Balans- en Lange Elzenstraat, in 1901 genoemd naar acteur Victor Driessens (1820-85). Rechte straat met enkelhuizen van twee à drie traveeën en twee bouwlagen, neoclassicistische bepleisterde en beschilderde lijstgevels met rechthoekige muuropeningen. Pare zijde met enkelhuizen naar ontwerp van Th. Vermeulen in gevulgariseerde art-nouveaustijl, uit 1903-04, met sierlijke geometrische lijsten en motieven. Nummer 24 met bewaarde roedeverdeling. Enkele recente panden.

• VANHOVE B., De Art Nouveau-architectuur in het Antwerpse: een doorsnede, onuitgegeven licentiaatsverhandeling R.U.G., 1978, p. 67-68.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita