Van Eycklei

Tussen Van Bréestraat en Loosplaats, aan de zuidzijde van het Stadspark; voor de aanleg van het park (1867-1869), brede rij- en wandelweg langs het Herentalse fort, officieus Rubenslei genoemd, in 1868 officieel eerst Wappers- nadien Van Eycklei naar de 15de-eeuwse schilders Jan en Hubert Van Eyck.

Brede straat met twee rijvakken en smalle middenberm, alleen zuidzijde bebouwd met overwegend recente hoge bouw en enkele flatgebouwen uit het tweede kwart van de 20ste eeuw. Enkele panden in neoclassicistische stijl uit de tweede helft van de 19de eeuw. In het Stadspark, op de hoek met Rubenslei: monument voor de gesneuvelden.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita