Rudolfstraat

Tussen Lange Lozanastraat en Boudewijnstraat. Naamgeving in 1880 naar Rudolf van Oostenrijk (1858-1889), zoon van keizer Frans Jozef I, die in 1881 te Brussel huwde met prinses Stefanie van Belgiƫ, tweede dochter van Leopold II. Vrij homogene bebouwing van neoclassicistische enkelhuizen uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde, beschilderde lijstgevels belijnd met schijnvoegen, lijsten en kordons. Centraal balkon met ijzeren leuning. Rechthoekige of segmentbogige muuropeningen. Veel voorkomende seriebouw.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita