Peter Benoitstraat

Tussen Gounod- en Schoonbekestraat, oorspronkelijk gedeelte van Teichmannstraat, doodlopend aan zuidzijde, doorgetrokken tot Van Schoonbekestraat circa 1900. Sinds 1894 huidige benaming naar de beroemde Vlaamse componist Peter Benoit (1834-1901). Heterogene bebouwing met statige burgerhuizen uit het vierde kwart van de 19de eeuw en begin 20ste eeuw, onderbroken door recentere panden. Enkelhuizen in diverse stijlen met bakstenen, natuurstenen of bepleisterde en beschilderde lijstgevels met sterk verspringende kroonlijsten, markante erkers en/of balkons.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita