Mozartstraat

Tussen Mechelse Steenweg en Harmoniestraat; geopend in 1879 en in verband met de nabij gelegen Harmonie genoemd naar de beroemde componist W.A. Mozart (1756-91).

Bebouwing met aan onpare zijde statige neoclassicistische burgerhuizen van drie traveeën en drie bouwlagen van rond 1900; bepleisterde en beschilderde lijstgevels met arduinen plinten, geblokte begane grond, centraal balkon of erker (nummer 9), zware kroonlijst met tandlijst op klossen en/of consoles. Rechthoekige of getoogde muuropeningen in geriemde omlijstingen. Pare straatzijde met meergezinswoningen van vijf à zes bouwlagen, uit midden 20ste eeuw.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita