Villa in nieuwe zakelijkheid

Tekst van Villa in nieuwe zakelijkheid (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11355)

Alleenstaand, onderkelderd "landhuis" in nieuwe zakelijkheid, waarvoor bouwaanvraag van 1940 naar ontwerp van A. George en H. van de Veerdonk. Gele baksteenbouw van twee bouwlagen onder plat dak met gekanteelde borstwering (ontbreekt op de bouwaanvraag); uitgebouwde garage links. Verspringende volumewerking met torenachtig uitbouwsel voor trapkoker. Rechthoekige en rondbogige muuropeningen. Voortuintje met gekanteeld omheiningsmuurtje. Plattegrond met zitkamer aan straatzijde, hal links, keuken en veranda achteraan. Slaapkamers op de bovenverdieping.

• Gemeente-archief Antwerpen, Bouwaanvragen 1940-1941/J, doos 279.

Auteurs:  Kennes, Hilde