Groepsbebouwing huizen

Tekst van Groepsbebouwing van burgerhuizen (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11354)

Groepsbebouwing waarvoor bouwaanvraag van 1929 naar ontwerp van bouwbureau G. Wijn. Eengezinswoningen met ommuurde of omhaagde voortuintjes, opgericht op gronden van het voormalige "Hof ter Cuylen" of "Van de Put". In 1920 aangekocht door de beheerders van de koekjesfabriek De Beukelaer en verkaveld. Baksteenbouw van twee bouwlagen onder gevarieerde bedaking met dakkapelllen. Rechthoekige muuropeningen: venstertravee als driezijdig uitspringende erkers en overluifelde deuren. Schoorstenen gevat in de voorgevel.

• Gemeente-archief Ekeren, Bouwaanvragen 1929/D, doos 257.

Auteurs:  Kennes, Hilde