Kreeftstraat

Tussen Dageraadplaats en Door Verstraeteplaats. Naamgeving in 1883-84 naar sterrenbeeld. Markerende eenheidsbebouwing met kleine varianten van enkelhuizen uit de laatste kwart van de 19de eeuw: de nummers 11-13, 17-19-21, 22-24-26 met bepleisterde, beschilderde lijstgevel met neoclassicistische stijlkenmerken, de nummers 23 en 27, van 1893 volgens bouwaanvraag, met bak- en natuurstenen lijstgevel in eclectische stijl, de nummers 16 en 20 met bak- en natuurstenen topgevel in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gedateerd 1886 door middel van sierankers. Nummer 3 met voormalige houten winkelpui met ingeschreven zijingang.

• Stadsarchief Antwerpen, Bouwvergunningen D2, 1893, Modern Archief 20.285, dossier 739.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita