Jacob Jacobsstraat

Rechte straat tussen het Stadspark en de spoorwegberm, geopend in 1865 door familie Moretus en achtereenvolgens Jacobslei, Jacobsstraat (1866) en Jacob Jacobsstraat (1937) genoemd naar schilder Jacob Jacobs (1812-79). Bebouwing uit de tweede helft van de negentiende eeuw en de twintigste eeuw. Voornamelijk neoclassicistisch geïnspireerde enkelhuizen van drie traveeën en drie bouwlagen. Bepleisterde en beschilderde lijstgevels met geblokte begane grond, imitatievoegen en rechthoekige muuropeningen. Centrale balkons met ijzeren leuning voor nummers 45, 47, 49, 51, 8 en 44.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita