Breughelstraat

Tussen Jacob Jordaensstraat en Lange Leemstraat, ten zuiden van het Stadspark. Geopend in 1879 op grond en Mauretus en Van Dael en genoemd naar de schilder Pieter Breughel de Oude (circa 1525-1569).

Gebogen straat met bebouwing uit het laatste kwart van de 19de en de 20ste eeuw. Burgerhuizen in neoclassicistische of neo-Vlaamserenaissance-stijl. Afwisseling van bepleisterde en beschilderde bakstenen gevels met rechthoekige of getoogde muuropeningen. Enkele kleine bedrijven en voormalige pakhuizen, onder meer kruidenmagazijnen. Nummer 8 met houten winkelpui.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita