Boomgaardstraat

Kronkelende straat tussen Mechelsesteenweg en Stanleystraat. Oude grensweg tussen de Vrijheid van Antwerpen en de Heerlijkheid Berchem, waarvan de oude benaming in 1846 gewettigd werd voor de stad.

Noordwestelijke gevelwand op grondgebied Antwerpen: burgerhuizen van twee à drie traveeën en twee à drie bouwlagen, kleurige bakstenen of bepleisterde lijstgevels met rechthoekige of getoogde muuropeningen. Op hoek met Mechelsesteenweg gebouwen van de brouwerij De Koninck (zie Mechelsesteenweg nummer 291); op hoek met Stanleystraat: woningcomplex van E. Van Averbeke (zie Stanleystraat nummers 39-45).

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita