Albert Grisarstraat

Tussen Lamorinièrestraat en Boomgaardstraat. Aangelegd bij Koninklijk Besluit van 13 oktober 1875 op gronden de gebroeders Grisar en van de burgerlijke godshuizen. Naamgeving naar de componist Albert Grisar (1808-1869).

Voornamelijk bebouwd met neoclassicistische burgerhuizen vanaf 1890, enkelhuistype met drie traveeën en twee tot drie bouwlagen onder zadeldak. Bepleisterde en beschilderde of gecementeerde lijstgevels met rechthoekige muuropeningen, balkons waaronder diverse met ijzeren leuning. Nummer 6 en nummer 44 met bewaarde houten winkelpui in neoclassicistische stijl, eerstgenoemde daterend van 1896.

Auteurs:  Plomteux, Greet; Steyaert, Rita