Woning F. Peeters

Hoekhuis op hoek De Neufstraat met Ter Rivierenlaan in nieuwe zakelijkheid, 1932-34, naar ontwerp van Gaston Eysselinck. Tweede vermelding prijs Van de Ven, 1934.

Metalen skeletbouw met aanvullingen van gespannen metaalnet en betonbespuiting. Strakke geometrische constructie met opengehouden begane grond (overdekte tuin), geïnspireerd door Le Corbusier; buitengevels met recente structuurbezetting. Aanvankelijk met balkon aan living en over de hoek doorlopend bandraam op de derde bouwlaag; later toegevoegde dakrand en vernieuwde rechthoekige ramen van gemoffelde aluminium.

Binneninrichting met over twee bouwlagen verhoogde woonkamer en daktuin op derde verdieping.

• EYCKERMAN T., Gids voor Antwerpen. Moderne Architektuur, Turnhout, 128.