Dokterswoning Prové

Voormalige dokterswoning zogenaamd "Prové" in nieuwe zakelijkheid, 1933, naar ontwerp van John Van Zeeland (zie inscriptie omheining); tweede vermelding prijs Van de Ven in 1935. Over twee bouwpercelen uitgestrekt rijhuis gekenmerkt door licht verschuivende en in hoogte variërende volumes, twee tot drie bouwlagen, met afgeronde hoeken.

Betonskelet, waarvoor afwijking van de bouwreglementen, bekleed met bruinrode baksteen en deels gecementeerd; rechthoekige stalen ramen en deuren. Opvallend licht en ruimtelijk opgevat interieur.

• AERTS L., Huis van licht, in De Morgen, 10/11/1990, 27.
  • EYCKERMAN T., Gids voor Antwerpen. Moderne Architektuur, Turnhout, 135.