Centraal bibliotheekgebouw

Tekst van Centraal bibliotheekgebouw ontworpen door Jul De Roover (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11321)

Bibliotheekcentrale, 1967-74, naar ontwerp van Jul De Roover. Sterk verticaal gelede betonconstructie met dominant, eerder gesloten gevelfront, op de begane grond opgewerkt voor eventuele voetgangersverbinding met Lakborslei. Zuidelijke zijgevel met grote lichtopeningen.

Begane grond en tweede verdieping met alle bibliotheek- en ersoneelsvoorzieningen; verhoogde voorbouw met conferentiezaal .

• BEKAERT G.& STRAUVEN F., Bouwen in BelgiĆ« 1945-1970, Antwerpen, 1971, 294.

Auteurs:  Plomteux, Greet