Eigen woning Renaat Braem

Tekst van Architectenwoning Renaat Braem (https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/11305)

Eigen woning, waarvoor bouwaanvraag van 1955, naar ontwerp van Renaat Braem; halfvrijstaande eengezinswoning, uitgewerkt in de geest van Le Corbusier; gesloten voorgevel met verticale lichtschacht contrasterend met vrijwel volledig beglaasde, horizontaal uitgewerkte achterbouw.

Begane grond met verhoogde garage en archiefruimte aan de straat, centrale inkomhal op straatniveau, bureel en atelier, combinatie van dieper liggende ruimte met duplex, aan tuin; tweede bouwlaag met ruime bibliotheek aan de straat, woonkamer en keuken met terras achteraan; derde bouwlaag met slaapvertrekken en daktuin.

• Gemeente-archief Deurne, Bouwvergunningen, dossier 16241.
  • EYCKERMAN T., Gids voor Antwerpen. Moderne Architektuur, Turnhout, 151.